Хасково

ХТПП стана на 20, раздаде почетни дипломи

Ирена Узунова, Цветан Симеонов и Янчо ЯневС освещаване на новия офис в компанията на приятели и партньори от цялата страна Хасковската търговско-промишлена палата отпразнува снощи 20-годишнината от създаването си.

Местната структура е създадена през 1991 г. като неправителствена организация, изградена на принципите на доброволност, автономност и самофинансиране. „На първото събрание на палатата бяха поканени 88 фирми, 66 от тях станаха членове“, припомни председателят на ХТПП Янчо Янев.

ImageИзбран е и управителен съвет, но тъй като документите изчезнали се наложило да бъде свикано второ учредително събрание няколко месеца по-късно. „С годините хасковската търговско-промишлена палата стана една от най-добре р6работещите в страната„, подчерта Янев. Той благодари на институцията областен управител, която през годините винаги е помагала и е работела съвместно с палатата.

„В Хасково опита ми като журналист започна с учредяването на ХТПП, а като адвокат станах свидетел на битката, която палатата водеше за съществуването си“, припомни си губернаторът Ирена Узунова. Тази структура е необходима и е в помощ на бизнеса, бе категорична тя.

ImageТърговските палати са конструктивен опонент и партньор на всяко едно правителство, допълни председателя на управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. „Затова ние сме против увеличаването на минималната работна заплата, тъй като бизнеса е категоричен, че това ще намали работните места в предприятията и голяма част от фирмите ще предпочетат да влязат в сивия сектор„, допълни Симеонов.

Отбелязването на 20-годишния юбилей на Хасковската търговско-промишлена палата продължи с коктейл, на който бяха връчени почетни дипломи за активно сътрудничество и принос в утвърждаване дейността на ХТПП от учредяването й до сега. Почетни дипломи получиха Александър Киримов, Недялко Делчев, Митко Цветков и Минко Ангелов.

Image Александър Киримов
Недялко Делчев Минко Ангелов

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
сашо сладура
сашо сладура
18.06.2011 18:16 18:16

ех хапване пийване и т н

сашо сладура
сашо сладура
18.06.2011 18:17 18:17

кака иренка най сетне си намери мястото

Аз
Аз
19.06.2011 1:27 1:27

Най напред беше Ваня, после Красимир, после Красимира, после Николай, после Дима итнт. Утвъдихме никому неизвестната ХТПП като фактор в България а кой ли спомня вече за нас???

Back to top button