Хасково

Хасковлии показват чипровски килими на Световното по бодипейнтинг

Жанета Милева и Живко СтояновСимволи от българския ренесанс показаха хасковската гримьорка Жанета Милева и художникът Живко Стоянов на Световния шампионат по бодипейнтинг, който се проведе от 1 до 3 юли в Австрия.

На тема „Ренесанс“ твориха стотици участници от 40 страни. Едно от най-големите арт събития бе наблюдавано от десетки хиляди посетители от цял свят.

Хасковският тандем е участвал в категорията „Бодипейнтинг с четка и гъба“. „Искахме да бъде по-различни от останалите, защото когато участваш на такова голямо събитие трябва да направиш впечатление“, коментира Жанета Милева. Така двамата с Живко Стоянов пренесли шарките от чипровските килими върху тялото на германския модел Розвита. В тази категория хасковските представители, които са били единствените българи в надпреварата, се класирали на 42-ро място от близо 150 участници. 

Местната гримьорка участвала сама в още една категория „Фейс арт“. Благодарение на професионалните съвети на Живко Стоянов, който през цялото време е бил до нея, Жанета Милева заела завидното 14-то място от близо 60 участници.

„Тук заложихме на испанския ренесанс, когато всички различни жени са били изгаряни живи и са били обявявани за вещици“, разказа гримьорката. Тя превърнала хасковския модел Соня във вещица с горящо лице. 

Жанета Милена и Живко Стоянов са доволни от представянето си. Категорични са, че следващата година отново ще участват на Световния шампионат по бодипейнтинг.

Розвита Соня
Участници Участници
Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button