Хасково

Над 500 ученици на „Коледа в музея“

Коледа в музеяНад 500 ученици от Хасково са заявили участие в празничните спектакли „Коледа в музея“, които по традиция организира Хасковския исторически музей в дните преди Коледа.

„Представяме коледната обредност. Интересът е много голям и това се дължи на желанието на децата да научат повече.“, разказа за Haskovo.info главният уредник в отдел „Етнография“ Магда Милчева. Тя заедно с уредника Тина Арнаудова днес представиха на децата от ІVв и ІVг клас от ОУ „Христо Смирненски“ обичаите на Игнажден, Коледа, Бъдни Вечер. Народният оркестър към община Хасково със солист Тонка Колева поднесе на децата характерните за тези празници песни.

Спектаклите „Коледа в музея“ завършват с кръшно българско хоро, а всяко дете получава по питка хляб и късметче за здраве през следващата година, допълни Магда Милчева.

Коледа в музея Коледа в музея

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ivanov
ivanov
13.12.2011 12:25 12:25

На вниманието на Общината.Мили хора ,това отново е отбиване на номер.В този студ защо го провеждате това?Не е вазможно Общината да не може да утопли залата за мероприятието Детето ми се върна премръзнало и болно.Ако ще е само да отчетате напровете го по училищата,хем ще имате повиче деца ,хем е по топло.
Ч Н Г

Back to top button