Любопитно

Хасковските „Девет товара коприна“ събират погледи в Пазарджик

Изложбата ще остане в Пазарджик повече от предвиденотоНа изключителен интерес се радва гостуващата в Пазарджик изложба на хасковския музей „Девет товара коприна и още девет – везани„.

Богатата колекция включва финикови платна, ризи, рокли, елеци, нощници, покривки, шалове, кърпи, показващи непреходната красота на царицата на тъканите- коприната.

Най-ценните и качества са нейните здравина и трайност, затова експонатите от ХІХ и ХХ век и сега радват и привличат с блясъка и естествения цвят на пашкулите.

Поради многото посетители в Пазарджик, вместо до края на декември, както бе предвидено, изложбата ще остане там до края на януари, каза главният уредник на отдел „Етнография“ Магда Милчева.

Експозицията е гостувала в София, Димитровград, Свиленград и други градове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
dadadada
dadadada
04.01.2012 9:28 9:28

хайде моля ви се глупости пак!В РИМ Хасково нямат нито една свястна изложба !аз не знам как не са умряли от мързел.Пример – простотиите, които сътвориха по Коледа в този умрял от студ музей…
Но тя магда милчева ще се похвали защото няма кой да види горепосочената изложба-нали е в Пазарджик- а дали изобщо има такава!!!!ХАХАХА

Back to top button