Регион

Втори фестивал на тракийската народна песен в село Сладун

ФестивалътЛюбителски състави от Южна България огласиха село Сладун на Светла събота. Два дни ще продължи националният фолклорен фестивал „С песните на Кичка Савова“, който се организира за втори път от община Свиленград и читалище „Изгрев-1928“ в Сладун.

За голямото надпяване пристигнаха мъжки, женски и смесени певчески групи за автентичен фолклор, вокални индивидуални изпълнители, дуети и квартети, както и инструменталисти-гъдулари от 24 читалища в Карнобат, Харманли, Доситеево, Узунджово , Радовец, Устрем и други селища. Участие са заявили и състави на тракийски дружества, училища и пенсионерски клубове. 

Почетен председател на журито е родената в селото популярна народна певица Кичка Савова, наричана тракийския славей. На сцената ще излязат и нейни ученички, дошли специално да покажат , че талантливи млади хора съхраняват безценния музикален фолклор на България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button