Преса

Вестниците на 10.05.2012: Назначиха първите 4-има съдии в Районния съд без ходатайство

Пресата на 10.05.2012 г.„Назначиха първите 4-има без ходатайство“ – водещата статия на „Новинар юг“. Четирима човека са наети на работа в тукашния районен съд след конкурс, на който се явили 72-ма. За първи път за избраните не е било ходатайствано. Отсяването на претендентите е станало по система, измислена от самите магистрати. Нито един съдия не е знаел кой кандидат оценява. Освен това до последния момент не било ясно кои са спечелилите. Любопитно е още, че съставите на комисиите са подготвили едни въпроси, но във вечерта преди конкурса Иван Маринов, който ръководи съда, ги е преглеждал и променял. След препитването, проведено само за месец, съдиите са направили обсъждане. Правораздавателите, които също попълвали теста, признали, че за различни кандидати е било ходатайствано. Оказало се обаче, че точно 4-мата, които вече са с трудов договор, никой не ги е препоръчвал.

„Арест на митничар докара инсулт на баща му“ – пише над челото си вестникът.  Инсулт повали вчера бащата на единия от арестуваните за подкупи митничари – Стефан Костадинов. Инспекторът е сред четиримата задържани под стража по случая. Оставените в следствената килия, освен Стефан, са Пламен Дренски, Никола Трифонов и Георги Златанов. Колегите им Милко Христов, Димитър Димитров и Наско Курдов са с домашен арест, а последният от групата – Николай Колев, е с 5000 лв. гаранция. Днес и осмината жалят наложените им в събота от окръжните магистрати мерки.

„Порицаха инспектори заради бутовете в квартал „Република“ – пише още ежедневникът.  С порицание са наказани инспекторите Георги Балиев и Истилиян Костов, които не конфискуваха месо с неизвестен произход и качество, предлагано в абсолютно нарушение на закона – на открито. Вторият е предложен за наказание пред националния съвет на Българската агенция по безопасност на храните заради заплаха, отправена към журналист на вестника. Това съобщи вчера шефът на областната дирекция д-р Христо Вълчанов. Случката се разигра в началото на април. Поводът – незаконна продажба на месо на ул. „Ястреб“ и публикация в „Новинар юг“, озаглавена „Инспектори заобикалят „Република“. Ден след дописката двамата инспектори написаха акт на нарушителя Осман Ахмед, но изложеното за продан агнешко и телешко не бе конфискувано.

„Хасковлийка с приз от „Обичам те, море“ – информира днес „Новинар юг“.  Четвъртокласничката от хасковското СОУ „Васил Левски“ Дария Боева записа оредния си голям успех. Този път тя взе втората награда от радиоконкурса „Обичам те, море“, който се проведе във Варна. Той е в рамките на международния фестивал „Море и спомени“, организиран и с подкрепата на БНР – програма „Хоризонт“, и радио Варна. Песента на хасковлийката е със заглавие „Само лято“ по музика и аранжимент на Петър Писарски. Вокалният педагог на Дария е Диляна Гъркова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Не митничар
Не митничар
10.05.2012 9:08 9:08

Защо на митничарите имената се изписват при тия акции,те ли са по опасни за живота на хората?Или ония идиоти които карат автомобилите си пияни до козирката,дрогирани и избиват хората по пътищата?Защо тяхнете имена се скриват от народа,пишете ги тия изроди,направете даже един билборд в центъра на града та да ги виждат всички!

бай иван
бай иван
10.05.2012 14:46 14:46

само добавка , не само в центъра а и по възловите кръстовища да са „изтипосани

Back to top button