Регион

Комисията за борба с корупцията разследва дипломата на Иво Димов

Иво ДимовКомисия за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика към Народното събрание ще проверява фалшива ли е дипломата на бившия депутат от ГЕРБ и кмет на Димитровград Иво Димов. Решението е взето на заседанието на комисията тази седмица, съобщиха за Haskovo.info от администрацията на парламента.

Депутатите са решили да се самосезират след скандала в началото на април, когато депутатът от ГЕРБ Иван Петров изпрати есемес до премиера Бойко Борисов, в който написа, че около дипломата на Димов назрява скандал.

Тогава Петров обяви, че е направена проверка по случая и от Пловдивския университет са съобщили, че такова лице с такава диплома не е завършвало висшето учебно заведение. От пресцентъра на община Димитровград пък контрираха като увериха, че Иво Димов е завършил специалност „Маркетинг“, степен „бакалавър“ в ПУ „Паисий Хилендарски“ през 2010 година. 

Депутатите от комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика ще изискат копия на дипломата на Димов и ще проверят дали той я е представил при постъпването си на работа в парламента. Ако се окаже, че такава има и тя е фалшива, членовете на комисията са готови да сезират прокуратурата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дипломиран
Дипломиран
19.05.2012 17:04 17:04

Ам ся,ко ши праиш ва Ивчо?Ти дань си другата калинка въ аъъъ???Брава на др.Питров,брава…

Кой е виновният ?
Кой е виновният ?
20.05.2012 8:13 8:13

Защо браво на другаря Петров?Той добре знаеше за образователния ценз на Иво.Чак когато Димов бе избран от Борисов и Цветанов за ръководител на офиса в Хасково , другаря Петров се сети за това минало нарушение.Подлеците май така постъпват?

Дипломиран
Дипломиран
20.05.2012 9:46 9:46

Истината е една,две истини няма.Има ли И.Димов диплома или не.А най лошото той излъга избирателите,продължава да ги лъже,лъже и Б.Б.Калинка №1 лъга,лъга,лъга и накрая…Така че-на лъжата краката са къси…

нап
нап
20.05.2012 11:48 11:48

Не считам, че когато хората са гласували са се интересували дали Иво Димов е бил вишист или не гласува ли са за личност и това е техния избор сега с манипулации се опитва да се подмени техния вот. Така става в България за съжаление. Дали дипломата на другаря Петров по право е ……………………..???

Дипломиран.
Дипломиран.
20.05.2012 13:12 13:12

До нап.Нима,значи считате че Калинка №1 не е трябвало да има више образование.Нима считате че и И.Димов за депутатското място не му е трябвала диплома.Нима смятате решението на съда е неправилно…Ооо свещенна простота,така става в България защото простотията няма да свърши.А и по лошо че ражда такива като вас…

буба
буба
21.05.2012 10:16 10:16

Не забравяйте, че Иво Димов е областен координатор На ГЕРБ в Хасково и Герб беше за морал в политиката и ако това да парадираш с фалшива диплома е морал здраве му кажи.Иво димов назначи един доказано корумпиран служител за шеф на Агенцията по храните- д-р Христо Вълчанов.Той от години пази склада му за търговия с храни „Уикенд“ от актове и спира проверки за многобройните му нарушения.

Анонимен
Анонимен
21.05.2012 11:34 11:34

Като депутат и кмет на господина не му трябва висше образование , защо му е било тогава за лъже? Ако действително претендира за някакъв морал би трябвало вече да не заема мястото на областен координатор на ГЕРБ по собствено желание.

Back to top button