Регион

Овладяха пожара в Тополовградско

ПожарътГолемият пожар между селата Присадец, Радовец и Филипово е овладян. До последно над 200 души огнеборци, горски, служители на Гранична полиция и доброволци овладяваха фронта към село Радовец и не допуснаха огънят да стигне до него.

Следобед обаче стихията мина през почти цялото село Филипово, където са изгорели 2 необитаеми къщи и 3 селскостопански постройки. Всички дворове във Филипово обаче са овъглени. 

Жителите на селото бяха евакуирани. Две възрастни жени са били изведени против волята от домовете си. „Загубим ли къщите си няма за какво да живеем“, жалваха се стопанките.

Предполага се, че огънят е тръгнал от местност между Филипово и Присадец, където е бил засечен от системата на Гранична полиция, но хора в района не са забелязани. Възможно е причината да е скъсан далекопровод.

Видео Вижте видео репортаж

Пожарът
Пожарът
Пожарът
Пожарът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button