Регион

Почина председателят на първия демократично избран Общински съвет в Димитровград

Никола БалабановПочина председателят на първия демократично избран общински съвет в Димитровград Никола Балабанов. Постът той заема на 30 октомври 1991 година. Мандатът му изтича на 28 октомври 1995 година. За кончината на димитровградския общественик информира дъщеря му Лиляна Балабанова-Станилова. 

Никола Балабанов е роден на 28. 10. 1930 г. в с. Брод. Част от трудовия му стаж минава в „Минстрой“, където е началник на участък. В продължение на 9 години работи като диспечър в „Марбас“. 8 години заема поста „технически инспектор“ в Българска инвестиционна банка. Пенсионира се през 1981 година.  

Поклон пред светлата му памет!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Георги Христов
Георги Христов
19.09.2012 17:56 17:56

Действително Никола Балабанов е бил един достоен човек и публична личност-заслужаващ уважение.Но заглавието изписано най-отгоре не звучи много съвременно-“ първият демократично избран председател на Общинският съвет“.Може ли въобще да се говори за демократични избори след 1989 година насам,а преди 1989 година изборите според „някои“ да не са били демократични. И после огледайте се добре- за да видите какви личности избираме особено в НС и как „работят за държавата“- повечето от тях без достоинство,без съвест и морал !!!!

Back to top button