Регион

Швейцарски хеликоптер смени антените на „Стръмни рид“ – ВИДЕО

СмянатаСпециализиран хеликоптер участва в смяната на поляризацията на излъчваните от връх „Стръмни рид“ телевизионни канали, съобщиха за Haskovo.info от НУРТС.

Машината е руско производство, но идва от Швейцария, за да участва в смяната на антените на най-големите телевизионни кули. В понеделник екипът подмени излъчвателите на Копитото в София. Вчера бяха сменени и елементите на кулата край Кърджали, от където се приемат националните телевизии и в част от Хасковска област. Акцията продължава на „Снежанка“.

Сменената антенна система на „Стръмни рид“ тежи 3,5 тона. Часове бяха нужни на екипа да свърши работата, за да може зрителите да приемат по-добър телевизионен сигнал.

Поляризацията вече беше сменена от хоризонтална във вертикална и на връх „Шейновец“. На практика това означава, че антените трябва да бъдат завъртени на 90 градуса. Смяната на поляризацията ще доведе до по-качествено приемане както на аналогов, така и на цифров телевизионен сигнал.



 Смяната  Смяната

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button