Хасково

10 от „Напоителни системи“ в Хасково развяват байраци на протест

КаналДесет служители на „Напоителни системи“ в Хасково ще се включат в организирания утре протест в столицата, съобщи за Haskovo.info Стойчо Деликирев от КНСБ. Националното недоволство е заради забавянето на заплатите на работещите в дружеството.

Общият брой на служителите в местната структура е 20. Половината от тях, които са членове на Конфедерацията на независимите синдикати и КТ „Подкрепа“ ще тръгнат с две коли за Стара Загора, откъдето има организиран транспорт до София.

В Хасково работниците не са си получавали възнагражденията с месеци. Има хора, които чакат заплати от два месеца, а други от пет, допълни Деликирев.

Протестният митинг е насрочен за 11 часа утре. Шествие ще тръгне от храм-паметника „Св. Александър Невски“ и ще стигне до Министерство на финансите. Проявата ще премине под мотото „За изплащане на дължимите работни заплати на работниците и служителите от „Напоителни системи“ ЕАД“.

Там протестиращите ще искат среща със заместник – министрите на финансите и земеделието.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button