Хасково

Експерти: Реформите в образованието ще свият сивата икономика

СрещатаНужни са реформи в образователната система, за да се подготвят качествени кадри за икономиката. Това от своя страна ще доведе и до изваждане на по-голяма част от нея от сивия сектор.

Около това мнение се обединиха представители на местния бизнес, институциите и експерти от Хасковската търговско- промишлена палата, които днес участваха в кръгла маса за учредяване на дискусионен клуб.

Целта на бъдещия клуб е ограничаването на сивия сектор при трудовоправните и осигурителни отношения. Участниците в срещата обсъдиха основните проблеми, свързани със спазването на трудовото и осигурителното законодателство, дейността на контролните органи, тромавата система на административния апарат, необходимостта от балансирано споделяне на санкциите между работниците и служителите и работодателите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button