Регион

Ромите живеят зле, ваксинират ги безплатно срещу хепатит

РомиБългарските и гръцките роми живеят при лоши санитарно- битови условия, в квартали, където няма канализация и нормални условия за съществуване. Това сочат резултатите от епидемиологично проучване, направено едновременно в четирите ромски квартала в Димитровград и в Гърция.

Голяма част от жителите на кварталите казват, че се къпят през лятото с течаща вода, а пред студените периоди веднъж на две седмици, коментира за Haskovo.info директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Соня Димитрова. В тази връзка живеещите в ромските квартали ще бъдат ваксинирани срещу хепатит, а жените ще преминат безплатни гинекологични прегледи.

„Подготвили сме информационни материали. Ще организираме информационни дни за на тема хигиената на жената и детето“, допълни още д-р Димитрова.

Целта на проучването е резултатите от него да стигнат до заинтересованите институции, които да променят условията на живот и достъпа до здравеопазване на ромите. Самите жители на тези квартали обаче смятат, че добрата хигиена и начина на живот са въпрос на възпитание.

ВидеоВижте още във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Галя
Галя
07.12.2012 16:30 16:30

На тия гинекологични прегледи направо им слагайте по една- две спирали на тия дето се заплождат на всяко разгонване….. Проблемите ще се решат много бързо по този начин, повярвайте!!!

Анонимен
Анонимен
07.12.2012 22:38 22:38

aide stiga veche s tia romi be aman ot tqh romite tova trqbva da polucat romite ot onova imat nujda a bulgarite kakvo – romite da gi machkat aide sprete se veche za tqh vsichko bezplatno a za nas vsichko s pari na sapun gi napravete

ДАНЪКОПЛАТЕЦ
ДАНЪКОПЛАТЕЦ
08.12.2012 8:50 8:50

Сонче,Сонче дай личен пример и си вземи няколко у дома,депутатите й управляващите и те да си ги разпределите,хранете ги,плодете се и те да ви правят прегледи и всичко ще е ок.Мамка ви циганска,на всичките…

kiki
kiki
08.12.2012 16:44 16:44

Майкати сигурно е опитала сладоста на циганския к*р

Анонимен
Анонимен
09.12.2012 9:48 9:48

kiki-да ти го начукам в устата,когато майка ми беше жива нямаше такава цигания.А сега заради такива като тебе,хората които,работят,плащат си данъците,водата тока,плащат на циганите и на такива като теб всички масрафи.Само че тая вода ще изтече,няма да е вечно,разбра ли скапан изрод?

koko
koko
09.12.2012 14:22 14:22

да ги местят в гета и да мрат, е*ати гнусните мангали…

Ограбена!
Ограбена!
01.07.2013 17:43 17:43

Не стига,че всичко ние им плащаме, а накрая държавата още и още привилегии им осигурява. И тея скапани роми, не стига,че нищо не плащат,ами после ни и ограбват безнаказано! ДО КОГА???

Back to top button