Хасково

Дарител от Нови Искър за втора година радва хасковски сираци

ДарениеОгромно дарение получи днес Домът за медико-социални грижи на ул. „Видин“ в Хасково. 35-те възпитаниците на институцията получиха стотици памперси, мокри кърпи, играчки, дрехи, обувки и лакомства.

Инициатор на дарението е Национален фонд „Моето дете“, който бе подкрепен от фейсбук групата „Хасковски деца“.

Дарение

Божидар Илиев

За втора поредна година в благородното дело се включва мъж от Нови Искър. За разлика от миналата година, когато той пожела да остане анонимен, тази година благодетелят реши да дойде и лично да донесе подаръците за децата от дома.

Божидар Илиев обаче не пожела да каже какво го е накарало да агитира още три магазина от Нови Искър да се включат в инициативата и дарят играчки, лакомства и памперси за децата от Дома за медико-социални грижи.

ДарениеОгромната си благодарност към дарителите изказа директорът на институцията д-р Кирил Гузгунов. „Дарението ще ни свърши чудесна работа и ще зарадва децата„, бе категоричен той. 

Д-р Гузгунов благодари и на учениците от селата Конуш и Малево и на възпитаниците на ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Св. Иван Рилски“ и ГПЧЕ „Проф.д-р  Асен Златаров“, които тази година също са донесли подаръци за децата. „Това възпитава у тях хуманност и благородство“, допълни директорът на дома.

Децата бяха зарадвани и от танцьорите от „Етно магия“ от ОУ „Никола Вапцаров“ – Хасково с ръководител Златка Тимонова. Малко преди това Дядо Коледа дойде на гости на децата от дома и ги зарадва с подаръци.

 Дарение  Дарение
 Дарение  Дарение
 Дарение  Дарение
 Дарение  Дарение

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Slavchev
Slavchev
21.12.2012 12:14 12:14

Браво, хора като този ме карат да мисля че все още има хора които мислят и за другите а не просто как да си купят по-лъскава кола, да си построят по-голям дворец или пък да трошат пари по кръчми и барове.

НФ "Моето дете"
НФ "Моето дете"
21.12.2012 13:13 13:13

Приятели, инициативата за коледни подаръци за децата от ДМСГД- Хасково приключи успешно. Благодарим на всички приятели от НФ „Моето дете“, майките от Фейсбук групата „Хасковски деца“, учениците и учителите от ОУ „Св.Св. Кирил и Методии“- с. Малево общ. Хасково, Божидар Илиев от гр.Н.Искър, верига магазини „Супер Марио Маркет“- Н.Искър, магазини „Руди“ и „Диана Сергеева“- Н.Искър, Георги Гинев- гр. Бургас, сем. Захарина и Боян Русеви, д-р Николай Колев и всички хасковлии включили се в инициативата! Събрахме голямо количество нови и запазени детски дрехи, обувки, играчки, спално бельо, памперси, мокри кърпи, лакомства и др. Благодарим и на танцьорите- възпитаници на Златка Тимонова- художествен ръководител на фолклорен ансамбъл „Златна Тракия“ за страхотния музикален подарък- букет от танци, които много зарадваха децата от дома! Благодарим за огромния труд на Светла Табакова. Благодарим на всички наши съграждани, чиито имена няма как да изброим за огромната подкрепа и съпричастност! Благодарим, приятели! Бог да благослови всички, които се включиха в това добро дело в помощ на децата от ДМСГД- Хасково! Специални благодарности от директора на дома д-р К.Гузгунов и целия екип на социалното заведение! БЛАГОДАРИМ от целия екип на НФ „Моето дете“! Благодарим, хасковлии! Весела Коледа и ЧНГ!

Back to top button