Регион

Дянков: Коментарите на Европейската комисия са грешка, Станишев е невежа

Симеон ДянковМинистърът на финансите Симеон Дянков отрече да е излъгал като е обявил, че коледните добавки за пенсионерите са обвързани с европейските фондове. Той определи официалния коментар на Европейската комисия, която отрече думите му като грешка.

„Европейските чиновници грешат. Явно е защо има връзка между бюджета на България и всяка държава и това кога идват еврофондовете, а именно, че авансовите плащания влизат в съответния дефицит, така че ако не се върнат парите от Европа в същата година, дефицитът за съответната година – 2012 се увеличава и ние трябва да смятаме това много внимателно, иначе се нарушава закона за държавния бюджет“, коментира вицепремиерът.

Симеон Дянков Той обяви, че прощава на лидерът на БСП Сергей Станишев за направените от него коментари по темата.

„Той е невежа, тъй като по негово време не е имало такива авансови плащания“, обяви Дянков. На въпрос ще има ли следколедни бонуси той отговори лаконично: „Следваме бюджета“.

Министърът каза още, че 250 служители в системата на митниците са със съмнителни дипломи. Той посочи, че първоначално от 3-те хиляди служители в системата съмнения е имало за 500, но половината напуснали.

Симеон ДянковСред проверяваните 250 има такива, които представили дипломи от Катар, Украйна и Молдова. Не били редки и фрапиращи случаи, в които митничарите се сдобили с магистърска степен преди да са завършили бакалавърска. Ако се докажат нарушения, служителите ще бъдат уволнени.

Днес вицепремиерът инспектира ремонта на ГКПП „Капитан Андреево“ и последният 3,4-километров участък от АМ „Марица“, който свързва аутобана с пунтка. Целта е магистралата и входа и изхода на ГКПП „Капитан Андреево“ да са готови до старта на летния сезон, а административните сгради на пункта – до края на годината, допълни министърът.

Видео Вижте изказванията на Симеон Дянков във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Христо Атанасов
Христо Атанасов
12.01.2013 15:44 15:44

В сравнение с целият кабинет на Герб от министри взети заедно- коефициента им на интелигентност и компетентност спрямо коефициента на Сергей Станишев -значително е в пъти по-нисък. Бойко Борисов и останалите превъзхождат Сергей Станишев само с : лъжи ;клевети ; конспирации; далавери и вицове! Сергей Станишев е 66 набор и е единственият млад политик -който открито застана на страната на обикновените българи и е инициатор на първият Референдум за тези 23 години.От 2005-2009 г.всички пенсии и коледни добавки бяха увеличени с 83 % плюс всички други социални плащания.И при Тройната коалиция имаше грешки-но всички бяха направени от министрите на Царя и Доган-/двете лисици/.А ГЕРБ управляват със шесторна коалиция: ГЕРБ;ДСБ;СДС;РЗС; Атака и независими- като всички проекти за метро,магистрали и други бяха изработени и одобрени-когато Бойко беше кмет на София. За тези 4 години ГЕРБ нямат нито един завършен цялостен обект – те създадоха армия от безработни и армия от бедстващи българи и просяци и поставиха България на последно место в Европа. Дано все още се намират трезвомислещи българи които да си кажат думата на следващите избори !!!!!

titi
titi
13.01.2013 8:58 8:58

ISKAM DA POPITAM GOSPODATA KOITO NI UPRAVLIAVAT >>CHYVALI LI SA DUMITE..CHEST..SAVEST..DOSTOINSTVO..I AKO SA CHUVALI ZA TIA DUMI ..TO IMAT LI TAKIVA KACHESTVA..ILI PO LESNO SE JIVEE BEZ TIAH????/???

Даниел Кръстев
Даниел Кръстев
13.01.2013 11:00 11:00

„Чест -съвест и достойнство“- това е абсурд за сегашните управляващи. Групировката ГЕРБ е сбирщина от безкрупулни хора страдащи от мания за величие използувайки всички конспиративни и провокативни и експлоататорски методи във властта с цел разграбване и обедняване на България !!!!

кодакан тузлудерски
кодакан тузлудерски
13.01.2013 21:53 21:53

евалла надминахме и сащ и италия там има мафия но не са в правителството При нас мафията е правителство

Юакин Груев
Юакин Груев
13.01.2013 22:19 22:19

Ах, колко е жалка некадърната сган. Щом комунистическите свине квичат значи всичко е наред!

Анонимен
Анонимен
13.01.2013 22:29 22:29

Управляващите да вземат да спрат с простотията, щото накараха и върлите антикомунисти да се замислят дали пък БСП не се справяха по-добре!!!

Back to top button