Регион

Между Малки воден и Бориславци се придвижват с лодки

С лодкаЖителите на две села в Хасковско вече близо седмица са без връзка, след като придошлите води на местната река и язовир Ивайловград заляха временния път между тях. Така на хората от Малки Воден и Бориславци им се налага да се придвижват и да се снабдяват с продукти от първа необходимост с лодки.

Вече сме ви разказвали за разрушения по време на големите наводнения в Хасковско мост между двете села. На 6 февруари той беше залят, а възрастно семейство загина, след като водата ги отнесе с автомобила им. Тогава беше изградена временна връзка, която преди дни за пореден път остана под вода.

С лодкаСложиха едни тръби и няма нищо устойчиво направено, при първата по-голяма вода бяха залети, оплакват се местните хора. За да стигнат до съседното село, което е само на 2 километра и за да се снабдят с храна или да потърсят лекарска помощ, хората от Малки воден ползват лодка. В това село няма от къде да се пазарува, лекарят също е в съседното село, допълват местните и казват, че се молят да не им се налага да търсят помощ.

Година след като мостът беше срутен, за него има изготвен проект. Строителство тук обаче ще започне най-рано през лятото или есента. Дотогава ще вървят процедури по избор на изпълнител. А хората от двете села ще чакат по-топло време, за да се оттече водата или да поне температурата й да стане подходяща за плуване.

Видео Вижте видео репортаж

 С лодка  С лодка

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button