Хасково

Възпитаничка на Автото зае директорски пост в гимназията

ПГ по транспортПрофесионалната гимназия по транспорт в Хасково е с нов директор. За временно изпълняваща длъжността е назначена Стоянка Петрова, съобщи за Haskovo.info началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов.

Стоянка Петрова има 19-години стаж зад гърба си. В гимназията по транспорт е започнала работа като учител през 1994 година. От 2010-та е помощник – директор по учебно-производствената дейност.

Петрова е възпитаник на гимназията. Завършила е „Експлоатация на автомобилния транспорт“. По-късно я приемат да учи във Висшия машинно-електротехнически институт, спец. „Транспорт и енергетика“.

До назначаването на Петрова за временно изпълняващ длъжността директор на ПГ по транспорт се стигна след като директорът Соня Добчева подаде оставка. Причина за това стана проверка на Регионалния инспекторат по образование – Хасково през ноември миналата година. Тогава експертите установиха, че въпреки направените множество отсъствия от няколко ученици, те не са наказани и не е предприето нищо порочната практика да бъде прекратена.

В процес на подготовка на дисциплинарното наказание Соня Добчева е подала оставката си директно в Министерството, където е била одобрена от вече бившия министър Сергей Игнатов.

Очаква се през лятната ваканция да бъде обявен конкурс за директор на ПГ по транспорт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button