Регион

Ябълковци против продажбата на билети само във влака

Гара ЯбълковоПътници на БДЖ недоволстват от начина, по който са принудени да си купуват билети. Причината е, че голяма част от по-малките гари в страната останаха без гишета. Така на хората им се налага са си купуват билетче от началника на влака, който се намира в първия вагон от композициите.

Такъв е случаят в димитровградското село Ябълково. Там гарата е нова, но необслужена. Не работи дори и тоалетната, жалват се хората. В същото време, за да се сдобият с билет, те трябва задължително да се качат в първия вагон. Иначе ги грозят санкции за пътуване без билет.

Оказва се обаче, че често голяма част от пътниците наистина пътуват гратис, но не по своя вина. Заради краткото разстояние до Димитровград (7 минути) не всички пътници успяват да се снабдят с билет от началник-влака.

Хората твърдят, че по-рано е било по-добре. „Вместо да улеснят хората, те точно обратното правят – затрудняват ги„, коментират ябълковци.

Жителите на селото препоръчват на БДЖ да променят организацията и да поставят автомати за продажба на билети на гарите и във влаковете, за да се предотвратяват корупционни практики. Те са категорични, че е рисковано да се пътува без билет още повече, че според последните промери, които предвижда железопътната компания, глобата за гратисчиите се увеличава. Санкцията за пътник бе билетче ще стане между 20 и 100 лева.

ВидеоВижте мнението на ябълковци във видеото.

Гара Ябълково Гара Ябълково

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button