Хасково

Баби питат министър Добрев как да си платят сметките за ток

Делян ДобревСпешни промени в Закона за обществените поръчки иска министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Според него има дупка в закона, която позволява на електроразпределителните компании да дават пари за доставки и услуги без да обявяват обществени поръчки. Мистърът предлага  още контролните органи да бъдат задължени да проверяват дружествата всяка година.

Повод за исканите законови промени стана доклад за дейността на електроразпределителното дружество ЧЕЗ от преди няколко дни, от който ставало ясно, че за 83% от външните услуги и 92% от доставките не са преминали през обществени поръчки.  Така през 2011 година ЧЕЗ е раздало повече от 70 млн.лева за услуги и доставки без да бъде обявена нито една обществена поръчка. Това обаче не е в нарушение на закона, а вратичка в него.

Ако промените в Закона станат факт, ще се оптимизират разходите в сектор енергетика, уточни Добрев.

По-късно в залата на театър „Иван Димов“ на среща-дискусия с бизнеса, Добрев беше атакуван от възрастни жени от публиката, които го питаха как да платят сметките си за ток.

Въпреки официалността на събитието, дамите решиха, че трудният им живот е по-важен от високопарните слова на гостите. Добрев им каза, че след срещата лично ще разговаря с тях и така се опита да прекъсне народното недоволство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
К*Реняк
К*Реняк
15.02.2013 19:32 19:32

Този Узунжовския мръсник защо стои като изпъден,той не е ли офизиално лице на тая трибуна?
В тоя лъскав цигански костюм,да си ходи в панделата директно…

Аз
Аз
16.02.2013 9:01 9:01

Може би наистина са го изпъдили :) Кой ли би го изтърпял задълго :D

БАТ САЛИ
БАТ САЛИ
16.02.2013 9:15 9:15

Какъвто е ЛЮПЕНИН за трима ще заема място,а и лакомията му е като на триглавата ламя,Узунжовско мекере…

Гочо Гочев
Гочо Гочев
16.02.2013 14:58 14:58

Днес 16.02.2013 г. в гр. Харманли бе организиран и проведен протестен митинг против експлоататорската политика на ЕРП-тата и срещу високите цени на тока. На митинга присъствуваха над 500 души. Накрая бе приета Декларация със следният текст : 1. Национализация със Закон на всички ЕРП-та 2. Солидарност и пълна подкрепа на протестиращите от всички градове на България.

Back to top button