Хасково

Рибари поискаха оставка на д-р Милчев и екипа му от шефа на ИАРА

РибариРибари от Хасково поискаха оставката на шефа на местната структура на ИАРА д-р Милчо Милчев и екипът му, защото покровителстват бракониерите.

Това стана на среща на директора на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Драгомир Господинов и неговия заместник с рибари от областния град.

Рибари„Г-н Милчев и екипът му не успяват години наред да се справят с проблема бракониерство. Наред с това поведението им е цинично спрямо редовите рибари“, заяви Добромир Георгиев.

По думите му само за месец и половина той и колегите му са извадили 49 мрежи от яз. Тракиец. „Питайте д-р Милчев и неговите инспектори колко са изкарали“, призова още Георгиев.

РибариТолкова много сигнали сме подали тази зима и не можем да повярваме какви неща се случват на нашия язовир. Една сутрин само трябваше да се организират инспекторите и да хванат бракониерите“, продължи  Вълчо Щерев.

След като направили подписката срещу д-р Милчо Милчев, под която се подписали 500 души, шефът на ИАРА – Хасково дори започнал да заплашва рибарите с думите „Няма да стъпя на Тракиец“ и „през лятото щели да видят рибарите“.

РибариЛюбителите попитаха Драгомир Господинов и кой е раздал служебни карти на сътрудници на ИАРА на язовир Ивайловград. Те обясниха, че на този водоем имат сериозни проблеми и дори не са допускани, за да ловуват. „Кой управлява – вие или някой който се е самопровъзгласил?“, попитаха риторично рибарите.

Шефът на ИАРА – София Драгомир Господинов обясни на рибарите, че като цяло инспекторите, с които разполага агенцията са много малко – 75 екипа за 4000 водоема в цялата страна. Това обаче не е оправдание, а реалната обстановка, заяви Господинов. Той се ангажира да направи проверка на дейността на ИАРА – Хасково и следващия вторник отново да се срещне с любителите и да ги уведоми за решението си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
dida
dida
19.02.2013 16:46 16:46

Така си живуркат в ИАРА -Хасково,че думи нямам.Прибрат си заплатките и никаква не я вършат .То в повечето агенции е такава сладка…

dida
dida
19.02.2013 16:46 16:46

Така си живуркат в ИАРА -Хасково,че думи нямам.Прибрат си заплатките и никаква не я вършат .То в повечето агенции е такава сладка…

ддддд
ддддд
19.02.2013 19:45 19:45

НЕ ЗНАМ КАК СИ ЖИВУРКАТ ИАРА- ХАСКОВО СЕГА НО КОГАТО ТРЯБВАШЕ ДА СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА МИНАЛАТА ГОДИНА НЕ ГО НАПРАВИХА. ОСТАВИХА ЕДИН ЗАРИБЕН И ДОБРЕ ПОДДЪРЖАН ЯЗОВИР ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН ,И НИ ЛИШИХА НАС РИБАРИТЕ ОТ УДОВОЛСТВИЕТО ДА ХВАНЕШ ГОЛЯМАТА РИБА

хасан
хасан
06.03.2013 23:27 23:27

ми кво плюите милчев и разни сьтрудници на ивайловград ако не бяха те щяхте да хващате на магарето хуя и на браконерете задника

Back to top button