Хасково

Дъждът не уплаши“Спешъл олимпикс“ в Хасково

СъстезаниетоДъждовното и хладно време нито за миг не разколеба участниците в регионалния кръг на 13-тите игри на Спешъл олимпикс, които се провеждат днес в Хасково на покритото футболно игрище в комплекс Тенис кортове.

Деца със специални образователни потребности и техни партньори от общообразователни училища от Хасково, Харманли и Стара Загора ще мерят днес сили по футбол и народна топка, съобщи за Haskovo.info спотният администратор на Спешъл олимпикс – България Емил Иванов.

Възпитаниците на Ресурсен център Хасково, ПУ „П.Р. Славейков“ – Харманли, ПУ „Петър Берон“ – Кърджали, Ресурсен център – Стара Загора и СОУ „Паисий Хилендарски“ – Хасково бяха разделени в 4 отбора по футбол и 3 отбора по народна топка.

На откриването на състезанието днес присъства и регионалният представител на Спортното министерство Силвия Тенчева, която пожела на участниците в турнира много спортни емоции и силен дух.

СъстезаниетоПо традиция преди да бъде свирен първия мач участниците в състезанието казаха клетвата на Спешъл олимпикс –  „Нека победя! Ако не успея, нека бъда смел в опита!“.

До края на деня ще бъдат излъчени победители в състезанията по футбол и народна топка, които ще получат медали.

Регионалните игри Спешъл олимпикс ще се проведат в 12 града в страната. Хасково е вторият град от тазгодишната инициатива.

Спешъл Олипмикс дава възможност на младите хора със специални образователни потребности да участват равностойно в спортни турнири заедно със свои връстници, да подкрепят своите съотборници и да получат подкрепа от тях, да проявят спортните си способности, да изпитат удовлетворението от победата и радостта от това да участват в един хубав спортен празник, допълниха организаторите.

Състезанието Състезанието
Състезанието Състезанието

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button