Избори 2013

Производители на птици и гъши дроб благодариха на ГЕРБ

ГЕРБНай-важното по време на управлението на ГЕРБ беше да запазим финансовата стабилност на България. Страната ни е единствена в целия европейски съюз, чийто кредитен рейтинг беше повишен. Това заяви на среща с работещи в птицекомбинат в Хасково Делян Добрев – водач на листата от кандидати за народни представители от ГЕРБ в Хасково.

„Нашите опоненти твърдят, че ще разкрият 250 хиляди работни места до края на мандата си. Държавата не може да разкрива работни места. Те са по програми за временно заетост. А за да има пари за тези програми трябва да се вдигнат данъците. Това пък задушава бизнеса и така се влиза в спирала. Двайсет години слушахме за магистрала „Марица“, направиха се куп първи копки, правителството на ГЕРБ обаче успя да задвижи строежа и се очаква до другата пролет тя да е готова. Убедени сме че добрата инфраструктура е изключително важна, защото скъсява разстоянията между регионите, каза Добрев.

Заради по добрата инфраструктура инвеститорите предпочитат столицата затова там безработицата е около 2%, а тук в Хасково около 12%. С по-добрите пътища инвеститорите биха предпочели да вложат парите си в предприятия в регионите. ГЕРБ залага на висока заетостта тя се получава само с инвестиции. Затова акцент в програмата на ГЕРБ е привличане на инвестиции, допълни водачът на листата.

От миналата година организираме по света инвестиционни форуми-такива бяха направени в САЩ, Китай, Япония, Индия. Идеята на тези форуми е, че ние отиваме при инвеститорите за да им кажем, че тук са най-ниските данъци и имаме много добре подготвена работна ръка. Имаме активен подход към привличането на инвестиции и затова смятаме, че можем да привлечем по 5 милиарда на година, увери досегашният икономически министър в правителството на ГЕРБ.

Това, което ГЕРБ направи в земеделието никак не е малко – пример е Хасковска област, където преди 4 години само 3 000 души са получавали субсидии, а сега те са 13 000. Проблем до сега беше ,че не се отпуска достатъчно финансиране на зеленчукопроизводители. Това обаче е коригирано в новия програмен период от 1 януари догодина, каза Делян Добрев.
За предишния програмен период България бе договорила 20 милиона лева, сега за новия програмен период 2014-2020 година са договорени 32 милиона лева, припомни Добрев и заяви, че българският път е европейският път. Затова България трябва да има правителство на което Европейският съюз вярва, каза Делян Добрев като припомни схемата „Братко и батко“ от времето на тройната коалиция.

ГЕРБВторият в листата на ГЕРБ Красимир Стефанов заяви, че е работил и с правителството на тройната коалиция и знае как се работи с едното и другото правителство. В мандата на кабинета на ГЕРБ всички проблеми, които бяха представени, бяха решени. Горд съм, че бях поканен да представлявам ГЕРБ като кандидат за народен представител, въпреки че не съм член на партията. Това е партията която гарантира повишаване на трудовата заетост и доходите и запазване на данъчната политика. Опонентите цитират разни суми които смятали да фиксират като заплати, пенсии но никой не казва от къде ще дойдат парите, допълни Стефанов.

Собственикът на няколко птицекомбината Иван Ангелов заяви, че с управлението на ГЕРБ България пое глътка въздух. Те ни накараха да си плащаме данъците и благодарение на това тази държава оцеля. Световната криза не подмина и нас, но ГЕРБ направи много добри неща – първо ни даде национална субсидия. Успя да отдели пари за кокошкари, свинари и птичари от този изтънен кризисен бюджет. Благодарение на тези пари оцеляхме. Сега себестойността на яйцата е 17 стотинки,а ние ги продаваме за 14. Оцеляваме заради субсидиите, заяви бизнесменът.

ГЕРБ въдвори ред, сви престъпността. Въведе стандарти в хранителните продукти- например сиренето без палмова мазнина и пилешкото без вода. Това е особено важно за производителите на мляко и месо и потребителите естествено. Дни след като правителството подаде оставка съдът отмени ограниченията за производство на сирене с палмова мазнина. Всеки който гласува за ГЕРБ помага на нас производителите на пилешко месо и яйца. Убеден съм, че ако ГЕРБ е на власт следващите 4 години аз ще съм спокоен за моя бизнес, допълни Иван Ангелов.

От своя страна един от най–големите производители на гъши дроб в Европа доктор Павел Челебиев каза, че за последните четири години е удвоил площта на кланиците си, построил е пречиствателна станция и фуражен завод. Инвестициите са за близо 8 милиона лева. Освен това има ред във всички държавни институции. Пример за това е навременното възстановяване на ДДС, което сега става за дни за разлика от преди четири години когато това отнемаше около 6 месеца. Всичко това е на фона на най-свирепата икономическа криза в света. Точно сега за първи път нашият бранш получи държавна помощ, подчерта Челебиев.

Близо 300 работници в птицефермата дойдоха на срещата в обедната си почивка, за да изразят подкрепата си към ГЕРБ. Те изказаха убедеността си, че именно работата на правителството на ГЕРБ е причината техните заплати да са на много добри нива и никога да не са закъснявали. Хората решиха да напишат лично писмо за подкрепа към Бойко Борисов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button