Хасково

Южнокорейци правят биоферма за кокошки в Остър камък

Кокошки, илюстрацияЮжнокорейската компания „Ию Съндей“ възнамерява да организира производство на сертифицирани биопродукти от растителен и животински вид в района на в с. Остър камък, община Харманли. Мотивът за избор на мястото е, че там „Ию Съндей“ е изградила една от 5-те си соларни електроцентрали у нас.

Една от бизнес идеите на компанията е да инвестира в терени за разгръщане на производство на биофуражи и изграждане на биоферми за кокошки и производство на яйца. Тази стъпка ще подпомогне развитието на биоземеделието, за което у нас съществуват благоприятни условия. Другата цел е постигане на социален ефект чрез създаване на работни места.

За първи път „Ию Съндей“ стъпва в България през 2010 г., когато започва предоставяне на проектантски, производствени и търговски услуги във връзка с дейността на соларни източници на енергия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button