Хасково

Вангел от Узунджово: Нека не се уморяваме да правим добро

ДарениетоНека всички, които ни помогнаха да бъдат благословени. Радвам се, че хората си отвориха сърцата. Нека не се уморяваме да правим добро!“ – с тези думи Вангел Христов от хасковското село Узунджово благодари на всички, които под една или друга форма се включиха в дарителската кампания и помогнаха на него и дъщеря му да се нанесат в социалното жилище, осигурено от община Хасково.

„В моя живот имаше хора, които ми направиха зло без аз нищо да съм им направил. Да направиш зло е лесно, но да направиш добро понякога се оказва доста трудно„, коментира още узунджовецът, който е инвалид и се грижи сам за 9-годишната си дъщеря Елисавета.

ДарениетоДо преди десетина дни семейството живееше с минимални доходи в къща, която всеки момент може да се срути. След кампания, предприета от познати на Вангел и медиите в Хасково, на мъжа беше отпусната социална помощ докато излезе новото му решение от ТЕЛК, за да бъде подновена пенсията му, а от кметството намериха вариант да осигурят социално жилище с минимален наем.

Днес реално приключи първият етап от дарителската кампания за Вангел и Елисавета. Добри хора им дариха дрехи, спално бельо, одеяла, домакински уреди, тоалетни принадлежности, хранителни продукти, книги, играчки, пердета, мебели, два дивана, ново легло с матрак, хладилник и печка.

В най-скоро време ще бъде обявен и втория етап от дарителската кампания. Целта е да се съберат средства, необходими за лечението на Вангел. Той е с диагноза болест на Бехтерев и ставите му прогресивно дегенерират. Заболяването води и до глаукома. За да спрат болките на Вангел, е нужно да му бъде поставена изкуствена тазобедрена става, за което са нужни над 3 000 лева.

ИНВЕСТБАНК АД
BIC / SWIFT Code: IORTBGSF
IBAN: BG44IORT80311001470600
Вангел Ангелов Христов

Дарението Дарението

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.07.2013 14:33 14:33

Браво !

Анонимен
Анонимен
23.07.2013 16:25 16:25

Сега се моля и вторият етап от кампанията да приключи успешно. Кураж, Вангеле!
Ели, ти си прекрасно и умно дете. Весело лято и вярвай, че всичко ще се оправи!

Анонимен
Анонимен
23.07.2013 19:07 19:07

neka da prodalgi pomo6ta kam tezi mili hora,kakto i kam takiva kato tjah,zashtoto naistina da pravish dobro e mnogo po-trudno ot obratnoto??!!!!!!!!!!!neka sa6to na vangel da mu pomognat ,,barovcite,,v haskovoto,za da moge 4oveka da ozdravei i da se grigi za da6teri4kata si??!!!!!!!!!!!!!!!!4oveshkijat givot i zdrave e po-vagno ot vsi4ko ostanalo?!!!!!!!!!!!!!taka,4e pomognete haskovski biznesmeni-gospod vigda i vsi4ko vrashta na vseki kakvoto e napravil v givota-dali dobro,zlo,ili prosto nishto?????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Back to top button