Хасково

Съдът намали глобата на бракониера Тахо от 1000 на 650 лева

ИАРА650 лева глоба за извършване на нерегламентиран риболов ще трябва да плати един от емблематичните бракониери на язовир „Тракиец“ Тихомир Марински – Тахо, реши Хасковският районен съд.

Мъжът бе хванат край водоема в района на село Колец преди около 5 месеца след подаден сигнал до местната Агенция по рибарство и аквакултури.

Както Haskovo.info писа, акцията по залавяне на бракониера се разигра сутринта между 04:00 и 05:00 часа на 29 март. Трима специалисти от ИАРА – Хасково отишли край брега в района на с. Колец, прикрили служебния автомобил и зачакали. Не след дълго забелязали към водоема да се приближава кола. От автомобила излязъл мъж, качил се на лодка и влязъл във водите на „Тракиец“, откъдето извадил незаконно пуснатите мрежи и уловената риба в тях.

След като се върнал на брега и прибрал два чувала улов в колата си служителите на Агенцията по рибарство и аквакултури спипали бракониера. Поискали му документ за самоличност, но той отказал да предостави такъв. След това върнал обратно свалените два чувала в лодката като я бутнал обратно във водата, качил се на колата си и си тръгнал.

Служителите на ИАРА разпознали нарушителя, когото издирили по-късно с помощта на полицията и му съставили акт. Наказателното постановление било на стойност 1000 лева, което Марински обжалвал пред съда. Акцията приключила с изваждането на бракониерската лодка от „Тракиец“ в която имало 4 хрилни мрежи с обща дължина 320 метра, 15 кг шаран, 2 кг каракуда и 16 кг бяла риба.

Въпреки че служителите на ИАРА познават Тихомир Марински – Тахо във връзка с предходни проверки, наказанието му от 29 март е първото официално за бракониера. Това е причината Хасковският районен съд да намали максималната предвидена по закон глоба от 1000 на 650 лева.

Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Административен съд – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
13.09.2013 13:51 13:51

ne trjabva da ima nikakvo namaljane na globata,nikakavi kompromisi za takiva otrepki-brakonieri?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!vie da ne ste ludi be?!!!!nali shte prodalgavat da brakonierstvat oshte bez da im puka mnogo?!!!!aktovete trjabva da stanat mnogo golemi!!!!!!!!!!!!!!!!!samo taka shte se spre tozi proizvol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

кротушко
кротушко
13.09.2013 16:10 16:10

ами в съда работят добрите чичковци пък и тахото може добре да се е отчел на съдията

eeeeeeeeee
eeeeeeeeee
14.09.2013 10:28 10:28

grupata na krasi par4agata

Back to top button