Хасково

Роботи обезвреждат мини на полигона край Корен

УчениетоДвустепенно командно – щабно учение „Щит 13“ се проведе на полигона край хасковското село Корен. То бе наблюдавано лично от президента на България Росен Плевнелиев.

„Доволен съм от постигнатите резултати. Зададените цели бяха постигнати. Искам специално да обърна внимание на няколко аспекта, които са трудновидими, но много важни. Първо в това учение бяха използвани много произведени в България продукти и технологии  – роботи за обезвреждане на мини, системи на БАН, които подпомагат комуникацията. Също така се гордея с нововъведените комуникационни системи в българската армия, които позволяват един командир на рота практически  да поддържа пълната комуникация с всики и да взема решения“, каза след края на учението Плевнелиев.

В „Щит 13“ взеха участие над 1500 военнослужещи и около 385 единици бойна и специална техника от състава на Съвместното командване на силите и видовете Въоръжени сили.

За провеждането на учението бе изградена специална комуникационно-информационна система, която възможност участниците от полевите пунктове  и формированията в районите на полигоните за реални действия да комуникират помежду си.  Бяха отработени и действия по товарене и стоварване на необорудван бряг на морски десант за борба с паравоенни формирования.

Учението Учението
Учението Учението
Учението Учението

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button