Хасково

Гълъбите в Хасково продължават да умират

ГълъбиГълъбите в Хасково продължават да измират, алармираха читатели на Haskovo.info. Те всеки ден се натъкват на неприятната гледка. По думите им голяма част от птиците са болни.

Само преди месец проблемът с измрелите гълъби в коритото на река Хасковска бе сред най-обсъжданите теми в града. Тогава след съвместна проверка РИОСВ – Хасково и Областната дирекция по безопасност на храните взеха проби, които бяха изпратени в Националната референтна лаборатория.

Резултатите показаха, че смъртта на пернатите не е причинена от Инфлуенца или Нюкясълска болест. Това на практика според специалистите означава, че не е необходимо да се предприемат каквито и да било мерки от страна на институциите.

Факт е обаче, че гълъбите продължават да измират. Хасковлии смятат, че те са отровени от водата в реката. Според други обаче виновни за измирането на пернатите са земеделците. Стопанските им дворове били пълни със семена, които се обезпаразитяват с препарати, а те са пагубни за птиците.

От Областната дирекция по безопасност на храните увериха, че отново ще направят проверка по случая. Според и.д. директор д-р Марияна Шумова няма място за паника, тъй като предишните проби за показали, че гълъбите не измират от заразно заболяване.

Гълъби Гълъби

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
аз
аз
15.10.2013 12:55 12:55

те са настроени от водата в реката.?!?!!?

nova
nova
15.10.2013 15:04 15:04

i v dimitrovgrad izmirat ptici…

читателка
читателка
15.10.2013 15:39 15:39

Какво означава, гълъбите да са „…настроени от водата в реката.!?

Доктор
Доктор
16.10.2013 9:06 9:06

Казва се отровени, а не натровени. Освен това семената не могат да бъдат обезпаразитявани, защото нямат косми. И четвърто – гълъбите всъщност умират и от старост.

Back to top button