Регион

Настанените на фургони в Харманли вече са над 240, БЧК ги подпомогна

БЧКНад 240 са настанените в Харманли на фургони бежанци. Последните 43 са пристигнали снощи. Тази сутрин част от тях бяха отведени в центъра в Пъстрогор, където ще бъдат регистрирани, ще им бъдат взети отпечатъци и ще бъдат снимани.

Процедурата е част от дейностите, които са необходими, за да бъдат разгледани исканията им за статут на бежанци.

Фургонният лагер в Харманли е с капацитет за 450 души. Вече е приключила работата на служителите на ВиК, които до последно оправяха водоснабдителната и канализационна мрежа. Фургоните обаче все още се снабдяват с ток от генератори и тепърва предстои свързването с мрежата на EVN.

Тази сутрин от Българския червен кръст доставиха в лагера в Харманли памперси, перилни препарати, детски храни и дрехи. Те са съгласувани предварително с нуждите на настанените там бежанци. Продължава работата и на социалните работници, които помагат на обитателите на лагера, като пазаруват вместо тях, защото самите бежанци не могат да излизат навън.

Видео Вижте още във видео репортажа

БЧК БЧК

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button