Регион

Сготвиха леща за бежанците в Харманли

Бежанци, архивТопла леща получиха обитателите на центъра за бежанци в Харманли. Средствата са събрани от местната организация на Демократичния съюз на жените.

Това е четвъртото раздаване на топла храна за бедстващите, все с левчета на милосърдни харманлийци. Най-големи са нуждите от храна, от памперси за децата и други хигиенни и почистващи материали и препарати, каза председателката Диляна Комитова.

Административни неуредици спъват бързото придвижване на малкото  помощи за нуждаещите се. Две организации са осигурили парични средства за хранителни продукти, но няма кой да подпише протокола за дарението, стана ясно днес.
Както Haskovo.info писа, благотворителни акции в полза на децата на сирийските бежанци започнаха в хасковските СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ и  ГПЧЕ „Проф. Асен Златаров“. Обърнахме се с апел към училища, детски градини, организации и граждани да дарят учебни пособия, пакетирани храни и вещи от първа необходимост, каза председателят на ДСЖ в Хасково Мария Кунчева.

Междувременно армията започна възстановяване на пътища в съседната Ямболска област, така че частите на гранична полиция да могат по-лесно и бързо да стигат до критични райони. С решение на Министерския съвет започва строеж на ограда по протежение на държавната граница, която да намали възможностите за преминаване на нелегални емигранти от Турция в България. Парите щели да дойдат от намаляване на разходите по централния бюджет и чрез целево финансиране от европейски фондове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button