Хасково

Дават Ирена Узунова на главния прокурор за лагера в Харманли

Ирена УзуноваГлавният прокурор Сотир Цацаров е сезиран за престъпления, включително и на длъжностни лица, за изграждането на лагера за бежанци в Харманли.

Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев от парламентарната трибуна.

Изказването му дойде в отговор на въпрос от хасковския депутат от БСП Смиляна Нитова за отпуснатите и изразохдвани 200 000 лв. за бежанския лагер в Харманли.

„През 2012 г. на областния управител на Хасково са предоставени допълнителни средства от централния бюджет в размер на 200 000 лева. Те са предвидени за подготовка на терен за изграждане на временен приемателен център в град Харманли с модул за хиляда души. На 10 декември 2012 г. е сключен договор между Областната администрация в Хасково, представлявана от тогавашния областен управител Ирена Узунова, и възложител. Стойността на договора е 190 845 лв., половината от които са платени на изпълнителя авансово през декември 2012 г. Дейностите по него са за възстановяване на ел. захранване и ВиК, почистване на района, определен за разполагане на палатките, извозване на изсечената растителност, текущ ремонт на сградите на щаба, извозване на строителните отпадъци, изграждане на вътрешна ограда, подравняване на терен на стадиона“, обясни Йовчев.

Вицепремиерът добави, че след възникване на кризисната ситуация, създала се вследствие на увеличения миграционен натиск върху България, на 2 септември сегашният губернатор Кадир Исов направил оглед на района. Той установява, че състоянието на терена е трагично, негодно за разгръщане на лагера, с избуяла растителност, изсъхнали паднали дървета, затревен асфалт, липса на вода и ток. Липсата на условия за изграждане на лагера става повод за среща, на която са обсъдени спешни мерки за изграждане на ВиК мрежи и осигуряване на ел. захранване.

В отговор депутатът от ГЕРБ и ексобластен управител Ирена Узунова заяви, че това е активно мероприятие срещу депутат от ГЕРБ. Тя обясни, че временният център е правен за разгръщането на палатки.

„Парите отидоха по предназначение“, заяви за Haskovo.info Ирена Узунова. Тя допълни, че е безумно да се сравнява подготовката на терен за палатки с такъв за фургони. Палатките е трябвало да се отопляват с печки на твърдо гориво, а в последствие за фургоните се е появила нуждата от ток. Узунова обясни, че по нейно време е направено всичко по проект. Разчистен е терен от 8 дка., изхвърлени са десетки тонове боклуци, изградена е вътрешна телена ограда с височина 2.5 метра, изградени са и 3 ел. табла. „Те обаче не се свързват, защото не могат да се разберат на кой да е партидата – на Минестерството на отбраната или на агенцията по бежанците“, заяви Узунова.

Ексгубернаторът допълни, че от май месец тя няма ангажимент към случващото се в лагера. „От тогава се смениха три сезона и е нормално теренът да буреняса, но той може да се оправи с едно косене. За сметка на това сега трябва да се обяснявам, че нямам сестра“, каза още Ирена Узунова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
09.11.2013 9:53 9:53

Taka действа комунистичеко-турската вихрушка,като манипулира и очерня качествените и полезни за обществото хора. Да г-жа Узунова е качествен и достоен човек. Тя е най-добрият депутат от Хасковска област,тя не се страхува да каже нещата от трибуна такива каквито са. Обаче това е неудобно за комунистите и Дпсарите.И в тази мръсна и подла игра са включили иначе безличната и суха Смиляна НИтова,която не може да блесне с нищо друго освен да служи,като бушон и да хвърля популизъм и манипулации.Браво другари комуняги , така сте действали винаги през всичките над 100 год. Репресии,натиск,жажда и борба за власт.Не искам такава България с подобни влечуги , като вас ,които са на кормилото на държавата и като пиявици ни изпиват жизнените сокове.
ОСТАВКА!!!
А,г-жо Узунова ние хасковлии сме зад вас и подобни жалки и подли номерца не биха ви очернили,каквато е целта пред нас.Вие бяхте отличен областе управител, в момента сте един от най-силните,като качества депутат. Никой не хвърля камъни към ялови дъ

+
+
09.11.2013 13:01 13:01

ДУПЕСЕТО СЕ ПРИСЕТИЛО ДА ГЛЕДА ТЕРЕНИ, АМИ ДА СИ ГЛЕДА ТЕХНИТЕ ХОРА С ПАСИЩАТА И МЕРИТЕ ДАЛИ ВСИЧКО ИМ Е НАРЕД

Анонимен
Анонимен
09.11.2013 14:33 14:33

До Хасковлията!
Иренката Узунова е най-некъдрният областен управител, който сме имали. Тя имаше една единствена цел – да воюва с кмета на Хасково. Та, повеждайки тази война, най-вероятно е забравила на кого точно трябва да даде тези 200 хиляди лева – на Цента ли на Ментата ли, не знам. Но парите са опоскани на луканки и изпити на червено вино от „кадърната“ областна и нейните приближени. Та, както казах, беше най-некъдрония областен управител, най-некъдърния адвокат, най-некъдърната журналистка. Пречела била Смиляна Нитова, нали знаете приказката – на крива ракета Космоса и пречи!

*
*
09.11.2013 14:54 14:54

ДРАГИ, МАЙ РОЛЯТА НА КРИВАТА РАКЕТА НА ТЕБЕ ПОВЕЧЕ ТИ ПРИЛИЧА

Back to top button