Регион

Купата на кмета от „България танцува“ остана в Димитровград

БалетКупата на кмета от Осмото издание на националния фестивал „България танцува“ остана в Димитровград. 
Отличието заслужиха танцьорите от денс център „Галаксико“ с ръководител Тихомир Митев. Димитровградчани са и на първо място по рейтинг след края на двудневния фест. След тях се наредиха хасковският балет „Рона“ и „Зоки“ от Велико Търново.
 
Талантливите танцьори от „България танцува“ бяха наградени от кмета Иво Димов и депутата от ГЕРБ Владимир Митрушев. Градоначалникът поздрави организаторите за добре свършената работа и подчерта, че в това издание на фестивала са участвали рекорден брой танцьори – над 800.
 
БалетМного танцьори заслужиха и специални награди. Сред тях бе и Златомир Колев, който спечели безплатно участие в лятната балетна академия на прима балерината Диляна Никифорова.
 
На фестивала бяха раздадени и 9 стипендии за даровити деца от образователното министерство. В класическия стил по 135 лв. месечно в продължение на 1 г. ще получават: Веселина Данева от НУИ „Добри Христов“, Антоана Петрова и Ангелина Сергиенко от балетно студио „Бъчварова“. При характерните танци стипендии заслужиха: Александра Драгова от „Галаксико“, Виктория Ламбрева от „Рона“ и Славея Господинова от балетно студио „Звездна дъга“-Варна. От съвременните танци пък бяха отличени: Виктория Тихи и Вероника Хароян от танцова школа „Ди енд джи“-Бургас и Бояна Иванова от „Галаксико“.
 
Осмото издание на фестивала бе едно от най-силните до сега, отчетоха балетните специалисти.
 
 

Балет   Балет
 Балет  Балет
 Балет  Балет

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button