Хасково

Бракониер потъна с 500 лева на „Черната мъка“

Бракониери, архивБракониер отнесе глоба от 500 лева за опит да лови риба в язовир до хасковското село Гарваново, известен под името „Черната мъка“.

На 27 юли след получен сигнал инспекторите от ИАРА – Хасково направили проверка. Около 16 часа мъжете, които сигнализирали за незаконния улов, и двама експерти от Сектор „Рибарство и контрол“ отишли на мястото край брега на язовира. Установили, че във водоема нарушителят бил хвърлил 2 хрилни мрежи, които не били маркирани. Въпреки, че в тях нямало риба, притежателят им отнесъл акт.

Пишман рибарят обжалвал наказателното постановление. Хасковският районен съд обаче не уважи жалбата му. В решението магистратите са записали, че според Наказателно-процесуалния кодекс стопански риболов се извършва само на места с маркирани и вписани в удостоверението риболовни уреди и средства и всяко нарушение се наказва с глоба от 500 до 1000 лева. Така съдия Гроздан Грозев остави в сила санкцията, наложена на пишман бракониера от ИАРА – Хасково, в минималния предвиден по закон размер.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
istinski ribari
istinski ribari
11.11.2013 19:33 19:33

malka e globata?!!!mnogo po-golemi trjabva da sa globite i sankciite?!!!samo togava shte namali tozi brakonierski proizvol!!!!!

Toni
Toni
12.11.2013 18:26 18:26

Браво на инспекторите, похвала и за тези подали сигнала. Трябва с твърда ръка да се разправяме с закононарушителите и бракониерите !

Back to top button