Хасково

С 10% скочи броят на пациентите в хасковската болница през есента

МБАЛ ХасковоУвеличаване на броя на пациентите през есента отчитат в хасковската многопрофилна болница. Средно с около 10 на сто повече болни се лекуват през октомври и ноември в сравнение с юли и август например, коментира пред Haskovo.info директорът д-р Славчо Близнаков.

Според ръководството на лечебното заведение причините за това са две. Винаги има сезонност в постъпването на пациенти, защото през лятото има повече работа и хората, които могат да изчакат хоспитализирането, го правят, каза д-р Близнаков. Той посочи още, че винаги, когато се коментира в обществото темата за здравеопазването, хората по-често се сещат да се лекуват.

Броят на пациентите в хасковската болница се е повишил с над 30% за последните 2-3 години. Тук причината обаче е в откриването на нови отделения, каквито досега е нямало и това неминуемо води до увеличаване на броя на пациентите.

Видео Още вижте във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button