Хасково

Тръгна дело срещу непревоспособен шофьор, прегазил двама край Клокотница

Дело

Здравко Асенов

Хасковският окръжен съд даде ход на делото срещу неправоспособния шофьор Здравко Асенов, който е обвинен за причиняването на смъртта на 24-годишния Станимир Василев.

Катастрофата стана на 12 февруари 2012 г. Тогава Станимир, Ронка Денкова и баба й Ронка Желева, всички от с. Крепост, се връщали от Пловдив с лек автомобил „Фиат Пунто“. Малко преди 20 часа на изхода на с. Клокотница спукали гума и Станимир слязъл да я сменя. Тогава бил пометен от „Форд Галакси“, шофиран от Асенов, който пътувал от Пловдив за Хасково. От удара Станимир бил изхвърлен на около 10 метра и починал на място, а Ронка Денкова била ранена.

След инцидента Асенов, който е безработен и живее в пловдивския кв. „Столипиново“ бе пуснат под гаранция от 4000 лв. До днес имаше два неуспешни опита да се даде ход на съдебното дело. Първо на 25 октомври не се яви един от адвокатите на подсъдимия, а на заседанието през ноември и самият подсъдим, който бил на лечение в Белгия.

Дело

Роднините на загиналия Станимир Василев

На днешното заседание, продължило почти 6 часа, се явиха и бяха изслушани част от призованите свидетели и вещи лица. Останалите ще бъдат призовани повторно на 31 януари 2014 г.

В съдебната зала присъства бащата на жертвата – Панчо Василев и негови роднини. Мъжът сподели пред Haskovo.infо, че съпругата му е получила инфаркт 54 дни след гибелта на сина им. Жената не могла да понесе загубата.

Адвокатът на Василев – Милен Тенев заяви, че след това дело, в което те се надяват Асенов да бъде признат за виновен, ще бъде заведено и второ за кръвнина и изплащането на парично обезщетение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button