Хасково

Концерт и два буса с дарения зарадваха малчуганите от Дом майка и дете

ДарениеМалчуганите от Дома за медико-социални грижи в Хасково бяха зарадвани днес с Коледно-новогодишен концерт и два микробуса, пълни с дарения.

Както Haskovo.info писа даренията бяха набрани от кампанията на Национален форум „Моето дете“ и приятели и бе под надслов „Коледни подаръци за децата от ДМСГД“-Хасково. Тя стартира на 10 декември и в нея се включиха членове от фейсбук групата „За без пари“ и хора от страната, като Божидар Илиев от Нови Искър. Мъжът събра най-необходимото за децата, а за днешното тържество пристигна с дъщеря си – народната певица Елена Илиева, която поздрави децата с шопски песни.

ДарениеВ концерта се включиха още децата от клуба по спортни танци „Хасково“ и музикалната школа при читалище „Заря“, както и танцьори на Златка Тимонова. Празникът започна с появата на Дядо Коледа, който зарадва малчуганите с подаръци.

Дарението за дома включва памперси, детски храни, дрехи, играчки, люлка и проходилка. Директорът на социалната институция д-р Кирил Гузгунов сподели за Haskovo.info, че тази година дарителите са много по-активни от преди. Той подчерта, че има фирми, които целогодишно помагат на дома и го зареждат с месни продукти и кайма.

Сега в Дом майка и дете се грижат за 36 малчугани до 7-годишна възраст, а в Дневния център се рехабилитират 8 деца.

Дарение  Дарение 
 Дарение  Дарение
 Дарение  Дарение

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button