Регион

Община Харманли не разреши протеста на тютюнопроизводителите

Протест, архивОбщина Харманли е отказала днес да разреши протеста на тютюнопроизводителите, съобщиха за Haskovo.info организатори. От кметството заявили, че не са съгласни с провеждането на проявата.

По предварителна информация протестът трябваше да се проведе в понеделник от 12 часа. Недоволни тютюнопроизводители от цялата страна се заканиха да блокират основни пътни артерии като Е-80. Недоволството им е срещу забавянето на изкупната кампания. Стопаните смятат, че фирмите изкупвачи на продукцията им целят да намалят средната цена на ориенталския тютюн.

От пресслужбата на община Харманли заявиха пред Haskovo.info, че откъзът за провеждането на протеста е заради провеждането по същото време на Богоявленския ритуал по ваденето на кръста от водите на река Харманлийска, който е обявен за 11:30 часа.

Въпреки че нямат официално разрешение, тютюнопроизводителите заявиха, че ще излязат на протест в понеделник.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button