Регион

Над 200 тютюнопроизводители протестираха в Харманли

ПротестНад 200 тютюнопроизводители от Южна България протестираха днес в Харманли срещу закъснялата изкупна кампания за ориенталския тютюн. За минути стопаните блокираха главния път за Турция и запалиха няколко кашона с тютюн.

Протестът на производителите на ориенталски тютюн започна малко след 10 часа с викове „Не на ниската цена“ и „Не на картела“. Така стопаните за пореден път призоваха фирмите, изкупуващи тютюн да започнат кампанията и да предложат достойна цена за труда им.

ПротестТютюнопроизводителите излязоха с декларация, в която настояват за спешен старт на изкупната кампания за ориенталския тютюн и за запазване на миналогодишните изкупн цени. Стопаните поискаха още регулатор, който да контролира пазара в бранша и да защитава интересите им.

Протестната декларация бе връчена на представители на Министерството на земеделието. Експертът от земеделското ведомство Георги Ралчев обяви, че държават застава зад протестиращите, защото исканията им са справедливи. Ралчев подчерта, че единственият начин, по който държавата може да помогне са законови промени. Той припомни, че предвидените субсидии за сектора са 100 милиона лева.

ВидеоВижте видео репортаж

 Протест  Протест
 Протест  Протест

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button