Регион

Село Браница в паника след побой над англичанин

Пребит англичанин в Браница100-те жители на харманлийското село Браница вече няколко дни живеят в паника и страх. След като във вторник вечерта беше пребит и ограбен 76-годишният англичанин Дейвид Чадуик бабите в селото не смеят да излязат навън след залез слънце.

Англичанинът живее в Браница от 5 години. Във вторник срещу сряда през нощта някой почукал на прозореца му. Той отворил и бил нападнат от мъж с пушка, който го пребил и опитал да го задуши с възглавница. Сега Дейвид е в болницата в Харманли с комоцио и натъртвания.

Чужденецът е бил нападнат от местни роми. Нападателят и съпругата му са задържани. Мъжът е на пробация за шофиране без книжка, разказа кметът на селото Иван Сенков. Местните пък обясниха, че той често е взимал пари от чужденеца под предлог, че ще ремонтира колата му.

След побоя хората в село Браница са настръхнали и се притесняват за живота си. Бабите си разказват ужасяващи случки и споделят, че са вдигнали кръвно. Не знаят как могат да се опазят. Кметът също не вижда изход, защото населението е малко и не може само да се пази, а полиция идва рядко.

ВидеоОще вижте във видео репортажа

 Пребит англичанин в Браница  Пребит англичанин в Браница

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button