Хасково

Спират помощите за отопление на 15 семейства

Дърва, архивПомощите за отопление на 15 семейства ще бъдат спрени, съобщи за Haskovo.info директорът на „Социално подпомагане“-Хасково Йозджан Мехмед.

Социалният шеф обясни, че причината е настъпила смърт на члена от семейството, на който е била отпусната помощта. Тези фамилии са взели малко над 130 лв. преди Нова година, но сега няма да получат по 197 лв. за месеците януари, февруари и март, допълниха социалните.

През 2013 г. отново заради смърт са спрени месечните добавки на 326 инвалиди, които се отпускат за социална интеграция, допълни Мехмед. Той заяви, че от няколко години вече липсват случаите на роднини, които злоупотребяват и продължават да взимат помощтите след смъртта на техния близък. Причината е, че от общините са започнали да изпращат месечни справки за починалите лица.

Haskovo.info припомня, че от утре, 16 януари, стартира раздаването на безплатните винетки за инвалиди в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button