Регион

Откриха център за настаняване от семеен тип в Харманли

ЦентърЦентър за настаняване от семеен тип на харманлийската ул. „Съборна“ 2А, зад Дирекцията по социално подпомагане бе официално открит днес, съобщиха от пресслужбата на общината.

Той бе изграден по общински проект в подкрепа за деинстуционализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск. Общата стойност на проекта е 759 513 лв.

ЦентърИзградена е сграда на един етаж със застроена площ 516 кв. м. От дневната на изток и на запад са разположени два жилищни тракта с капацитет по седем деца. Всеки тракт съдържа коридор, три двойни стаи и една стая за един човек, две бани с тоалетни, в единия тракт е разположена пералня и сушилня, а в другия – вътрешен склад.

Входът е от север, чрез стълбище и рампа за деца с двигателни увреждания. От входното предверие се влиза в дневната, която е с функционално предназначение – предвидена е кухня с бокс и кът с мека мебел.

ЦентърСградата е обзаведена с мебели, ел. уреди, кухненски прибори, доставено е медицинско оборудване. В дворното пространство са предвидени кътове за отдих, детски съоръжения и зелени площи.

Строително-монтажните работи  са извършени за сумата от 559 169 лв. с ДДС.

В къщата се очаква да бъдат настанени 12 деца от специализираните институции, като са предвидени допълнителни 2 места за настаняване на деца/младежи от общността по спешност или общо 14. Ще бъдат осигурени и 11 работни места за обслужване на обитателите на дома.

На откриването стана ясно, че вече е сключен договорът за осъществяване на втория етап на проекта. Започва набирането на децата и персонала за обслужване на центъра.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button