Регион

Деца от СОУ „Петър Берон“ намериха 600 лв. и ги върнаха на притежателя им

Снимка: "Фейсбук"Портмоне с 600 лв. намериха на спортната площадка в свиленградския кв. „Изгрев“ пет деца от СОУ „Петър Берон“, съобщиха от училището.

Стефан Русев и Антон Михайлов от 3 в клас, Стоян Попов от 4 в и второкласниците Даниел Благоев и Денислав Пламенов проявяват не само изключителна честност, но и удивителна за възрастта си зрелост. Те не се изкушават да приберат портфейла, а молят възрастен човек, „един чичо“ по техните думи, да се обади на спешния телефон на МВР. Междувременно пристига разтревоженият собственик на изгубените пари, но децата го молят да изчака пристигането на полицията.

„Разбрахме, че е той по снимката на личната карта, но не му върнахме портмонето, докато не дойдоха полицаите“, разказва едно от децата.

Служителите на МВР и притежателят на портфейла им благодарили, а те са доволни, че са спестили на човека притесненията, разказаха от школото.

„Не сме си помислили да вземем парите, те не са наши и трябва да се върнат на човека, който ги е изгубил“, казва от името на петимата Стефан Русев.

Ръководството на СОУ „Петър Берон“ благодари на децата, чиято постъпка показва, че ценностите, които са получили в своите семейства, продължават да се развиват и в училище. В писма до родителите директорът на СОУ „Петър Берон“ Мариян Боянов изрази благодарност от името на учителския колектив за достойната постъпка на учениците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Милена
Милена
22.01.2014 11:12 11:12

Браво, деца!

гражданка
гражданка
22.01.2014 12:13 12:13

Браво на тези деца!Ако бяха от друго училище не би ха върнали парите,направете съпоставка колко се честни!

виолета георгиева
виолета георгиева
26.02.2014 10:54 10:54

НАИСТИНА С ЕДНО БРАВО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗКАЖЕ
БЛАГОДАРНОСТА НА ДЕЦАТА ЗА ПОСТЪПКАТА. ДАНО
ТОВА ПОКОЛЕНИЕ РАСТЕ ЧЕСТНО И ПОЧТЕНО.

Back to top button