Хасково

Издадоха първите 10 многоезични акта за брак, раждане и смърт в Хасково

КметовеПървите 10 многоезични акта за брак, раждане и смърт вече са издадени от община Хасково, съобщиха за Haskovo.info от пресслужбата на кметството.

От там припомниха, че на 18 декември 2013 г. в България влезе в сила конвенцията за издаване на многоезични извлечения от актове за гражданско състояние. До сега актовете се издаваха само на български език и ако на гражданин му е било необходимо такъв да послужи в чужбина е трябвало да го преведе и легализира в Минестарството на външните работи. Сега това става в кметството.

Цената на обикновената поръчка за издаване на акт на български език, която е за 3 дни струва 5 лв., бързата поръчка (2 дни) – 7 лв., а експресната (8 часа) – 10 лв. За многоезичните актове цените са съответно – 25, 27 и 30 лв.

С тази новост на днешния кметски ден в общината бяха запознати и кметовете на населени места в Хасково. Те бяха запознати и с тазгодишната данъчна кампания. Селските кметове получиха кочани за такса битови отпадъци и данък недвижими имоти. Тези за МПС ще им бъдат раздадени по-късно. От общинското данъчно съобщиха, че кампанията ще стартира на 1 март. Хората по селата за поредна година ще могат да си плащат данъците в съответните кметства за да не се разкарват до града.

Кметове  Кметове 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button