Регион

Свиленградските „Бърборани“ ще пеят на конкурс във Венеция

ПевциСолистите от свиленградската вокална група „Бърборани“ от ПУИ „Стефан Василев“ с ръководител Райна Калайджиева ще пеят на международен конкурс във Венеция.

Това стана факт след като децата спечелиха първо място на националния конкурс за млади таланти „Път към славата“. Той се проведе под патронажа на Съюз на българските учители с председател Янка Такева и със съдействието на Министерство на образованието, младежта и науката. Участниците се състезаваха в четири възрастови категории. На конкурса участваха над 350 деца от 18 области на България.

За първото си място свиленградските певци получиха купа, грамота и покана за участие в Международния конкурс „Орфей в Италия“ – Венеция от 7 до 14 септември 2014г., като 30%  от разходите се поемат от Арт център „Карнолски“ – София.

Райна Калайджиева получи Диплом за висок професионализъм от директорката на конкурса госпожа Пехливанова.

Нивото на конкурса бе изключително високо, а децата на ПУИ „Стефан Василев“ мериха сили с таланти от Музикалните училища в София и Варна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Учител
Учител
04.02.2014 16:16 16:16

Браво на децата и ръководителката!! Успехи!

Гост
Гост
04.02.2014 19:08 19:08

Браво на дечицата! Да са живи и здрави!

dori
dori
05.02.2014 8:48 8:48

Нови успехи! Живи и здрави!

Back to top button