Регион

Валери Стайков пое Митница „Свиленград“

Валери СтайковВалери Стайков е новият шеф на Митница „Свиленград“, съобщиха за Haskovo.info от пресцентъра на агенцията. Стайков е назначен до избор на титуляр, но за срок не по-дълъг от 6 месеца.  Само преди месец той бе назначен за заместник-началник на Митница „Свиленград“.

Валери Стайков е роден на 1 януари 1972 г. в Хасково. Има висше образование, магистър по „Макроикономика“, специалност „Международни икономически отношения“ от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Завършил е международна интърншип програма в САЩ. По-голяма част от професионалния му опит е в митническата администрация, в която работи без прекъсване от 2002 г. Заемал е последователно длъжностите митнически полицай, младши и старши  инспектор и ръководител сектор на сектор „Граничен контрол и борба с наркотрафика“. Има завършени редица международни курсове, организирани от ДЕА, ФБР, Интерпол, OPCW (Организация за забрана на химическите оръжия) и други, свързани с повишаване на професионалната квалификация.

Стайков е награждаван многократно, като за 2012 г. е отличен с награда от Председателя на СМО (Световната митническа организация) Кунио Микурия за постигнати високи резултати в борбата с наркотрафика. Владее английски, немски и руски език.

Валери Стайков сменя на директорския пост Геори Костадинов, който също бе назначен за временно изпълняващ длъжността „директор“, но той бе сменен, тъй като изтече законовият срок от 6 месеца. Георги Костадинов се връща на стария си пост като заместник – директор на митницата. През това време агенция „Митници“ не успя да назначи титуляр на тази длъжност. Причината е, че обявеният конкурс се провали. Четиримата кандидати, които бяха допуснати до първия етап, не успяха да продължат напред, тъй като получиха незадоволитени оценки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button