Хасково

Оперираха бездомната баба в ортопедия, настаняват я в хоспис

Баба, архив73-годишната хасковлийка Златка Генчева, която от 11 януари е в ортопедия на МБАЛ „Хасково“ със счупена шийка на лявата бедрена кост, ще бъде изписана утре. Това съобщи за Haskovo.info шефът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Стефан Манахилов.

Възрастната жена престоя в болницата близо 3 месеца, защото тя няма пари за поставянето на нова става, която струва 2800 лв. Сега й е била поставена безплатна американска става, която се поема от Здравната каса, обясни Манахилов.

До сега Генчева е живяла при своя племенник, който вече не иска да я приеме. Ето защо социалните обмислят вариант къде да я настанят по спешност. Това най-вероятно ще стане в хосписа в Стамболово. За целта на бабата ще бъде отпусната еднократна финансова помощ в размер на 325 лв. След като престои в хосписа около месец за долекуване, хасковлийката ще бъде настанена в старческия дом на Кенана, обясниха от Социалното.

Както Haskovo.info писа, на 17 февруари ученици от Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“ дариха на баба Златка 130 лв. Парите бяха събрани в инициатива на децата от 10 до 12 клас на Свети Валентин.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Срам! Срам ! Срам!
Срам! Срам ! Срам!
04.03.2014 20:49 20:49

Що за жалка държава сме !
До къде стигнахме?! деца да подпомагат старци ! :(((

Back to top button