Спорт

Купата „3 март“ отиде при футболистите от „Вапцаров“

ФутболФутболистите от хасковското училище ОУ „Н. Й. Вапцаров“ спечелиха купата „3 март“ на традиционния турнир, организиран от Ротари клуб „Хасково“ с президент Динко Атанасов, навръх Националния празник.

Срещите се играха вчера в хандбалната зала на спортна площадка „Спартак“. Втори и трети в турнира се наредиха съответно отборите на хасковските ОУ „Христо Смирненски“ и ОУ „Шандор Петьофи“. Футболни умения в състезанието показаха и децата от стамболовското СОУ „Св. Климент Охридски“. За съдийския екип отговаряше Иво Конгалов.

Главна цел за провеждане на това събитие е популяризиране на спорта сред учениците. Увлечени от любимата футболна игра,  децата с удоволствие се разделят с компютрите, тичат, скачат, подкрепят и аплодират любимите отбори, проявяват множество положителни емоции, казват ротарианците.

Инициатор и спонсор на спортното събитие е Ротари клуб „Хасково“. Със съдействие се отзоваха и кмета на Хасково и Младежкия център.

От ротари клуба традиционно се ангажират с осигуряване на предметна награда и подкрепителна закуска за всеки един от участниците, а така също и отборни награди в зависимост от класирането.

Вече се превърна в традиция да се излъчва и голмайстор на турнира. Той получава специална персонална награда.
Поради всеотдайността на децата, които участват в този футболен турнир се учреди и връчи нова награда – за най-добър вратар, която получи Тошо Тодоров. Най-добри голмайстори пък станаха: Джем Събев и Ерай Халим.

 Футбол Футбол 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button