Регион

Отпразнуваха 8 март в ремонтираното читалище в Спахиево

СпахиевоЖените от село Спахиево отпразнуваха 8 март в местното новоремонтирано читалище „Христо Ботев – 1928“. С кратко тържество и почерпка те отбелязаха Деня на жената.

За възрастните хора от малкото село под връх Аида, това бе едно от малкото удоволствия, сподели пред Haskovo.info секретарят на културното средище Пенка Кирева.

В празничната програма бе включен обичая „Годежари“, сформираната към читалището фолклорна група изпя няколко народни песни, бе разиграна и томбола. Празникът завърши с кръшни български хора, а представител на община Минерални бани подари на всички жени от селото по едно цвете.

Дейностите в читалището в Спахиево се спират. За 1 март кметският наместник Здравка Христова и дъщеря й са изработили мартеници, с които е била подредена изложба в читалището, разказа още Пенка Кирева. В края на февруари пък в културното средище в село Спахиело е била подредена още една изложба на възрожденска тематика.

Haskovo.info припомня, че след ремонта на НЧ „Христо Ботев – 1928“, направен със средства от субсидията от Министерството на културата и дарители, културният живот в селото  стана по-активен. Културното средище е с нов покрив, а стените на сградата бяха санирани, бе поставена нова дограма и ламинат. „Остават някои довършителни работи като поставяне на завеси както и разплащане с фирмата – строител, на която читалището дължи около 12 000 лева„, допълни Кирева. Тя се надява, че задълженията към частната фирма ще бъдат изчистени с тазгодишната субсидия от културното ведомство.

Спахиево Спахиево
Спахиево Спахиево

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button