Регион

ДКЕВР се самосезира за бедственото положение в Свиленград

Авария, архивДържавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) се самосезира за обявено бедствено положение в община Свиленград, се съобщава на сайта на комисията.

„Във връзка с огласена информация в средствата за масово осведомяване за обявено бедствено положение от кмета на община Свиленград, поради прекъснато електрозахранване и водоподаване в следствие на авария, ДКЕВР ще извърши проверка по документи за установяване на действителното фактическото положение и има ли нарушение на условията на издадената на „ЕВН България Разпределение“ ЕАД лицензия“, се казва в съобщението на ДКЕВР.

Срокът за изготвяне на доклад за резултатите от проверката и проектa на решение e седемдневен.

Haskovo.info припомня, че в 22.30 часа на 10 март авария по два електропровода остави Свиленград и селата от общината на тъмно. Причина за скъсването на ел. проводниците стана снегът и обледяването на жиците заради ниските температури.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button