Регион

Зейна дупка по пътя Поляново – Константиново два месеца след ремонта

ДупкатаДупка зейна по пътя Поляново – Константиново два месеца след приключването на ремонта на шосето, алармираха жители на харманлийското село Поляново, които всеки ден минават по рехабилитирания път.

То бива калпава работа, ама чак пък толкова! Досега палмата на първенството държеше участъкът от АМ „Марица“ край Харманли по посока Свиленград, който се ремонтира година, след като бе пуснат в експлоатация, че и още няколко пъти след това. Надявам се, че текат гаранции и фирмата-изпълнител ще позапълни дупката.“, коментират жители на Поляново в социалната мрежа.

От община Харманли обясниха пред Haskovo.info, че още на 17 март са взели мерки за възстановяване на пропадналата част от пътя.

Комисия от кметството е посетила мястото и съставила констативен протокол. За проблема е уведомена и фирмата изпълнител. „Днес ще бъде извършен оглед на мястото от представители на общината и изпълнителя и в най – скоро време участъкът ще бъде ремонтиран по силата на договора с него и гаранцията на пътя, която е 5 години“, обясни пресаташето на община Харманли Георги Николов.

Що се отнася до причините за разрушаването на участъка, специалистите твърдят, че те се дължат не на качеството на извършените пътно-ремонтни работи. Предполага се, че до пропадането на асфалтовата настилка се е стигнало по-скоро заради това, че по пътя са минавали тежкотоварни коли  с инертни материали с тегло около 60 тона за строителството на намиращата се наблизо магистрала „Марица“. Този път е от четвъртокласната пътна мрежа и не е предназначен за коли с такива тежки товари.

Haskovo.info припомня, че участъкът между селата Поляново и Константиново бе официално открит в средата на януари. Той бе ремонтиран по проект на стойност близо 3 милиона и 300 хиляди лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.03.2014 13:19 13:19

ТАКА Е ВСИЧКО КОЕТО ПИПНЕ ФИРМА „АБ“ ИМА СЪТЩАТА СЪДБА.ТЕ РЕМОНТИРАТ ЦЯЛАТА ОБЛАСТ.ТАКА ЧЕ СКОРО ВСИЧКИ ПЪТИЩА ЩЕ СА ТАКА.ЧЕСТИТО ХАСКОВЛИИ…………..

гостът
гостът
21.03.2014 0:37 0:37

За тия от „АБ“ АД Хасково/д-р Милев и дипл.икон. Хасан/ няма ли най-после да се сезира някоя от държавните институции и да им разкажат играта?!Д..ба и селяните прости крадливи!!! Ей Боговски, я си отвори очите и ти бе селяндур. Какво правиш ти като държавен служител , отговарящ за пътищата в областта.Научиха те и теб от АБ-то да лапаш само, некадърник смотан.

марин стоев
марин стоев
02.10.2014 11:19 11:19

Само преди два дни минах по този нов път „ПОЛЯНОВО – КОНСТАНТИНОВО „. Както писаха медиите, той бил завършен и аз се кефя, минах Поляново и карам по-бързо и изведнъж по пътя навлизам в дупки по 40-50 см по цялото трасе до Константиново? Направо ми се изправи косата. Защо не е завършен до края, а са оставили 1 км и половина да си трошат хората колите! Пак са краднали и до кога ще ни лъжат! Кой ще оправи пътя? Това е проект по транс-гранично сътр-во с Гърция? Какво става и с пътя Харманли – Българин какво се мотаете още има 2,3 км и се ослушвате?

марин стоев
марин стоев
02.10.2014 11:23 11:23

Нека хасково инфо да покажат пътя и да питат кмета на Харманли, защо не е завършен пътя до с.Константиново? Да снимат и кабелните ТВ?

Back to top button