Регион

Харманли отново на протест срещу бежанския лагер

ПротестътПореден протест срещу бежанците в Харманли, този път малоброен и с участието на политически формации.

Жители на града се събраха за трети път, за да поискат спокойствие. Те искат засилено полицейско присъствие и част от лагера да бъде от затворен тип.

Протестът е организиран от майки от града. Те започнаха подписка срещу свободното излизане на бежанците от центъра. Исканията са броят на чужденците да бъде ограничен до 1 300, всички те да бъдат щателно проверявани и да не излизат извън лагера вечер, за да не притесняват местните жители.

ПротестътМайките разказват, че част от бежанците се задяват с тинейджъри и деца от града и са притеснени, че престъпността ще се повиши.

В района няма нито един получен сигнал в център 112, в който да става въпрос за престъпление, извършен от пребиваващи в центъра в Харманли, няма и увеличаване на престъпността, коментира директорът на ОД на МВР – Хасково комисар Ангел Цанков, който беше на място. Той уточни, че е имало само един сигнал срещу чужденец, който вече не е в Харманли.

Протестното шествие стигна до бежанския лагер, където исканията бяха предадени на служители на Държавната агенция за бежанците.

Протестът Протестът
Протестът Протестът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
тттт
тттт
23.03.2014 19:26 19:26

Седнете си на задниците, ако нямате работа вземете по една мотика и хайде на полето.Като не ви изнася, изнасяйте се вие!!!

Back to top button